Combineren was geen strak plan.

Samen  met mijn kot genoten ga ik vaak op stap, voornamelijk naar de TD’s. Natuurlijk gaan wij op voorhand goed wat voordrinken, hierbij spelen we dan ook vaak een drankspel of een smoorspel.

Vandaag hadden we besloten om gewoon een paar jointjes te roken en ondertussen bierpiramide te spelen. Ik merkte al rap dat ik een goede dag had, ik kon blijven drinken, tegelijker tijd een paar goei teugen nemen en ik had nergens last van. Dit vond ik wel lachen aangezien mijn kameraden al ferm begaaid waren.
Het ene drankspel na het andere en de ene joint na de andere toen ik plots merkte dat ik alleen aan het roken was, niemand moest nog iets hebben.

De rest van de avond was voor mij een raadsel, ik werd 's morgens gewoon wakker in mijn kot.
 
Ik ben naar mijn kotgenoten gegaan om te vragen wat er gebeurd was, ik was dus gewoon naar de TD gegaan met hun en heb daar blijkbaar in het midden van de zaal nog verder liggen roken en ad fundum’s liggen drinken tegen mensen die ik niet kende. Op een bepaald moment was ik zo ver weg dat mijn kameraden me maar naar huis hebben gebracht. Met heel veel moeite is hen dat gelukt. Ze vertelden me ook dat ik onderweg nog gekotst had en toen ik op kot kwam er ook nog niet goed uit zag. Ze zijn dan nog even bij me gebleven, omdat ze geen emmer vonden hadden ze me maar op het toilet gezet.


Achteraf gezien was ik nog blij dat ik had mijn kleren nog aan had, maar mijne vloer lag onder de kots, mijn gsm was plat, mijn saffen waren op en mijn portefeuille was leeg.
 

Volgende keer ga ik toch proberen om niet te combineren.

 

Alcohol vaak grote boosdoener

Het gevaarlijkste product in combinatie met andere drugs is alcohol. Medicijnen, Cannabis, Xtc, GHB of eender welke drug combineren met alcohol is sterk af te raden.

Alcohol wordt afgebroken door de lever. De lever wordt hierdoor belast en kan moeilijk andere stoffen afbreken. Die stoffen worden dus niet afgebroken, maar stapelen zich op en komen als het ware in een 'wachtrij' te staan. Wanneer de alcohol dan min of meer is afgebroken, komt de wachtrij 'in beweging' en komt de werking van de andere drugs massaal op gang.

Meer informatie over het combineren van drugs kan je vinden op de druglijn


Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en getuigenissen. De naam en de foto onder het verhaal is een pseudoniem. 
Heb jij zelf wat meegemaakt met alcohol of drugs en zie je het zitten om je verhaal anoniem te vertellen (onder pseudoniem), schrijf dan een mailtje naar STUFV. 
Wanneer andere studenten jouw verhaal lezen, kunnen zij zich misschien beter inleven in mensen in hun omgeving of voelen zij zich beter begrepen en hebben ze het gevoel dat zij niet de enige zijn die het meemaken. Dat kan voor hen de stap naar hulp misschien verkleinen