Fout Filmpje

Hallo,

 

Ik ben Bram, student, 20 jaar en mijn vrienden omschrijven me als een lieve jongen. Lief, nu ja, als ik nuchter ben…

Ik wil hier graag mijn verhaal kwijt, met als doel anderen waarschuwen voor hun gedrag en mogelijke gevolgen ervan. Ik word namelijk een heel ander persoon wanneer ik gedronken heb. Hierover schaam ik me enorm.
Ik werd al meerdere keren geconfronteerd met het feit dat ik handtastelijk word als ik enkele pintjes op heb. Tot voor kort nam ik dit eigenlijk niet zo serieus. Ik ben wel een losbol, dat wel. Maar ik had niet door dat ik meisjes echt wel op een verkeerde manier kan benaderen als ik dronken ben. 
Eigenlijk kan ik hen echt lastig vallen. In mijn beleving was dit hooguit flirten.

Maar laatst werd er een filmpje gepost waarop duidelijk te zien was hoe ik iemand lastig viel. Toen ik dit zag, schrok ik wel. Dat meisje toonde duidelijk geen interesse in mij. Op dat moment had ik dat natuurlijk niet door. Ik herinner me eigenlijk niet meer wat er toen in me om ging, ik deed maar wat…
Op het filmpje kan je zien hoe ik haar telkens opnieuw in haar billen knijp, haar vast pak en dingen in haar oor zeg. Ze probeert me weg te duwen en reageert steeds meer geprikkeld. Uiteindelijk geeft ze me een lap in mijn gezicht. Ik lijk niet door te hebben wat er gebeurd, zo dronken ben ik… Ondanks de lap in mijn gezicht benader ik haar  opnieuw en probeer ik naar haar borsten te grijpen. Uiteindelijk gaat het meisje weg. En ik heb nog steeds niets door dat ik grensoverschrijdend gedrag stel.

Ik ben hier eens goed over gaan nadenken. Eigenlijk is dit echt ongepast.  Ik ben er vrij zeker van dat ik dit nooit in nuchtere toestand zou doen. Van nature ben ik ook zacht van aard. Ik ben open en spontaan en ik zou nooit iemand met opzet pijn doen of kwetsen. Maar alcohol maakt me precies een ander mens. Ik weet dat het geen excuus is en ik wil mijn gedrag helemaal niet goedpraten, maar van alcohol word ik echt een duiveltje. Ik trek me in zatte toestand niets aan van regels of iemands persoonlijke grenzen.

Hoe ik dit ga aanpakken weet ik nog niet. Tot voor kort vond ik het leuk om uit te gaan met alcohol. Altijd lachen toch, in dronken toestand met vrienden op stap. Je doet altijd wel gekke dingen of haalt idiote stoten uit met elkaar. Dit hoort voor mij ook bij het studentenleven. Maar toch, sinds het filmpje durf ik me niet meer goed laten gaan. Ik besef nu wat voor impact mijn gedrag op anderen heeft. Ik heb een jongere zus. Als ik me inbeeld dat een jongen dit met haar zou doen, zou ik echt woest zijn. Ik begrijp nu dus wat ik dat meisje, en wie weet hoeveel anderen ervoor, heb aangedaan. En ik zal me ook wel zonder alcohol kunnen amuseren, niet?

 

Bram, 20 jaar

Meer informatie over Grensoverschrijdend gedrag? Kijk dan op hoe voorkom ik grensoverschrijdend gedrag.
 

Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en getuigenissen. De naam en de foto onder het verhaal is een pseudoniem. 
Heb jij zelf wat meegemaakt met alcohol of drugs en zie je het zitten om je verhaal anoniem te vertellen (onder pseudoniem), schrijf dan een mailtje naar STUFV. 
Wanneer andere studenten jouw verhaal lezen, kunnen zij zich misschien beter inleven in mensen in hun omgeving of voelen zij zich beter begrepen en hebben ze het gevoel dat zij niet de enige zijn die het meemaken. Dat kan voor hen de stap naar hulp misschien verkleinen